Koffie op z’n Amerikaans

01Sep06

Hoe drinken de Amerikanen hun koffie? Geef maar toe, het is een vraag die jullie allemaal al lang beantwoord wilden hebben. Wel, jullie reporter ter plaatse is diep in de gedrochten van de AMerikaanse maatschappij doorgedrongen om deze prangende vraag te beantwoorden. Een vraag die misschien géén levens zal redden maar er ook géén zal kosten als ze onbeantwoord blijft. Dit laatste mag al voldoende reden zijn om ze te beantwoorden. Een zoektocht waar gevaar noch kosten voor gespaard mogen worden.

Alvorens een antwoord te geven op deze prangende vraag dient een kleine analyse gemaakt te worden van de Amerikaanse maatschappij heden ten dage zoals die werd ervaren door onze moedige reporter ter plaatse. Dit alles om een duidelijk patroon te kunnen vinden in de verschillen tussen een doorsnee Europese koffiedrinker en de doorsnee Amerikaanse koffiedrinker.
Zoals voor iedereen wel bekend is de Amerikaan indiviualistiser ingesteld dan de Europeaan. Of zo stelt toch het stereotype van de noeste hardwerkende Amerikaan. Want dat moeten we toegeven, ondersteund door de statistieken, de Amerikaan werkt harder dan de Europeaan. Amerikanen kunnen alleen maar dromen van 30 dagen vakantie, tijdskrediet en een degelijke werkloosheidsuitkering of ontslagpremie. (In de zijlijn toch ook even vermelden dat volgens diezelfde statistieken de Amerikaan ook wel minder productief is per uur dan de doorsnee Belg. Hoewel in de zijlijn vermeld, zal dit later een belangrijk argument worden in de conclusies. Hou het maar in het achterhoofd.).

Tot zover de analyse van de maatschappij. Duizend-en-èèn zaken kunnen verder nog vermeld worden maar om het kort en bondig te houden zullen we enkel deze ene belangrijke beschouwing in het achterhoofd houden. Nu, hoe resulteert deze ingesteldheid van de doorsnee Amerikaan gerelateerd met werken tot koffie op z’n Amerikaans vraagt u zich allemaal af. Het net afgeronde onderzoek ter plekke leverde volgende conclusies op over de kwaliteit van de koffie:

 • De koffie is in het algemeen minder straf dan in Europa
 • De tassen waarin koffie wordt geschonken zijn vele malen groter dan deze in Europa
 • Iets zoetere koffie wordt over het algemeen gebruikt, hoewel dit ook te wijten kan zijn aan het iets minder straf maken van de koffie.

Als we kijken naar de locaties waar koffie genuttigd kan worden zien we volgende karakteristieken:

 • Bijna overal is een draadloos netwerk beschikbaar (anders had uw reporter ter plaatse dit rapport niet kunnen versturen)
 • Naast de tafeltjes voor 2 personen, net groot genoeg om 2 kleine laptops op te plaatsen, zijn er ook steeds een aantal zetels beschikbaar. Het type dat ook is terug te vinden in “Friends”.
 • Veel mensen zitten er koffie te drinken terwijl ze op de laptop bezig zijn hun mail te controleren, studeren en andere zaken zijn aan het regelen.

Kan dit alles aan elkaar gelinkt worden vraag u zich nog steeds af terwijl u zichzelf door de haren strijkt. Kan het zijn dat het Algemeen Amerikaans Gedrag te verklaren valt op basis van het type koffie dat men hier drinkt? Uw reporter is overtuigd van wel. Laat ik het even op een rijtje zetten voor u…

 • Europeanen drinken straffere koffie, maar hun acties op wereldvlak zijn ingetogen en doordacht. Amerikanen drinken hun koffie slaper maar nemen op wereldvlak extremere acties. De sterkte van de koffie is dus omgekeerd evenredig met de acties ondernomen op wereldvlak.
 • Europeanen zijn over het algemeen ingetogen en iets minder op het materiele gericht, Amerikanen zijn meer op het uiterlijk en materiele gericht. De grootte van de kop koffie is dus een weerspiegeling van hun ego.
 • Europeanen kunnen genieten van een lekkere kopje bitter, Amerikanen houden het liever zoet. Proberen ze hiermee het bittere leven van de mensen rondom zich te compenseren, van de vele mensen die op straat leven? Enige zekerheid kan uw reporter hierover niet verschaffen.
 • Vele deals worden afgesloten in koffiehuisjes maar de productiviteit ligt niet hoger. Europeanen sluiten minder deals in koffiehuizen en drinken sterkere koffie. De sterkte van de koffie is dus rechtevenredig met de productiviteit van de werknemer.

Dus hoe drinkt men koffie op z’n Amerikaans? Men neme een soepkom, vult dit voor de helft met Europese koffie, vult de rest bij met water. Vervolgens neemt men plaats ergens in een sofa, zet de laptop aan, maak gebruik van het lokaal netwerk om je mail te controleren en geniet vervolgens van het bakje troost tot de batterij van je laptop het begeeft… Zo eenvoudig is het allemaal!

Volgende keer: “De hoogte van het waterniveau in de Amerikaanse WC’s gerelateerd tot de economische impact hiervan op wereldvlak”. Uw reporter trok reeds op onderzoek uit.

Advertisements


No Responses Yet to “Koffie op z’n Amerikaans”

 1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: